logo
  • Αποστολή Προϊόντων σε 1 ήμερα & με Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 99€ Πανελλαδικα!
  • info@ifaistosfireworks.gr
cart-icon 0
€0

Σύνολο παραγγελίας

€0

images

 

Ο Χειμώνας φαντάζει σίγουρα μια ιδανική περίοδος, ωστόσο πάντα δίνουμε προσοχή στην ασφάλεια.


 Μπορεί θεωρητικά κάποιος να πιστεύει ότι ο Χειμώνας δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη χρήση πυροτεχνημάτων, ωστόσο αυτό είναι μέγα λάθος: πρόκειται άλλωστε για μήνες που χαρακτηρίζονται ως ξηροί και ως εκ τούτου υπάρχουν μια σειρά από μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβει κανείς πριν χρησιμοποιήσει πυροτεχνήματα, για να αποτρέψει το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών ή άλλων ατυχημάτων.
 

Στην Ifaistos Fireworks θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πυροτεχνημάτων που διαθέτουμε στην αγορά και την ορθή χρήση αυτών και συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουμε ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες του χρόνου.
 

Αποφύγετε τα ξηρά μέρη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σας προβληματίσει κατά τη χρήση πυροτεχνημάτων την περίοδο του Χειμώνα είναι το εάν η επιφάνεια στην οποία τα τοποθετείτε έχει ξηρασία ή όχι. Εάν η επιφάνεια στην οποία θα χρησιμοποιήσετε τα πυροτεχνήματα χαρακτηρίζεται ως ξηρή, τότε εγκυμονεί ο κίνδυνος ακόμη και από μια απλή σπίθα να προκληθεί πυρκαγιά. Συνεπώς, αποφύγετε ένα γκαζόν που έχει ξεραθεί ή μια έκταση με ξερά χόρτα και κλαδιά και προτιμήστε επιφάνειες με τσιμέντο ή μέρη στα οποία δεν επικρατούν συνθήκες ξηρασίας, για να απομακρύνετε εντελώς το ενδεχόμενο ατυχημάτων. Τα εναέρια πυροτεχνήματα, όπως τα Screw face ή τα X tatic, που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημά μας, αποτελούν ιδανικές επιλογές πυροτεχνημάτων τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την περίοδο του χειμώνα, καθώς εκτός από το εντυπωσιακό θέαμα που δημιουργούν στον ουρανό, συνοδεύονται από ειδικές οδηγίες χρήσης με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, ώστε να αποφύγετε τυχόν παρατράγουδα την περίοδο του Χειμώνα.
 

Ρίξτε λίγο νερό

Μια καλή ιδέα που μπορείτε να εφαρμόσετε τον Χειμώνα για να αυξήσετε την προστασία σας κατά την χρήση πυροτεχνημάτων είναι το να στραφείτε στο… πότισμα! Ρίξτε λίγο νερό στο γκαζόν σας, στην αυλή ή την έκταση στην οποία θα χρησιμοποιήσετε τα πυροτεχνήματα ώστε να μειώσετε στο απειροελάχιστο το ενδεχόμενο οι σπίθες να δημιουργήσουν κάποια φωτιά στην περιοχή. Εάν και πάντα η καλύτερη επιλογή είναι μια επιφάνεια που αποτελεί από συμπαγή υλικά, όπως το τσιμέντο, ένα βρεγμένο γκαζόν θα σας προστατεύσει και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ασφαλείας για να πυροδοτήσετε τα πυροτεχνήματά σας και να απολαύσετε με άνεση το θέαμα που δημιουργούν. Για να μειώσετε τελείως τον κίνδυνο είναι καλό να αποφύγετε εντελώς μια περιοχή στην οποία υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, ωστόσο το πότισμα πριν τη χρήση πυροτεχνημάτων είναι πάντα μια έξυπνη λύση ασφαλείας.

Επιλέξτε τα πιο ασφαλή

Όσα μέτρα ασφαλείας και εάν λάβετε εάν τα πυροτεχνήματα που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε δεν είναι εγκεκριμένα και δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, τότε πάντα θα εγκυμονεί ο κίνδυνος ενός πιθανού ατυχήματος. Ένας λόγος παραπάνω τον Χειμώνα, με τους κινδύνους να καραδοκούν στους εξωτερικούς χώρους και την ανάγκη για χρήση των πιο αξιόπιστων και κατάλληλων πυροτεχνημάτων να χτυπάει κόκκινο. Επιλέξτε βεγγαλικά τα οποία εκτός από τις πιστοποιήσεις φέρουν και σαφείς οδηγίες ασφαλείας και ορθής χρήσης, τις οποίες πρέπει να μελετήσετε κατά γράμμα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός επιστήμονας άλλωστε για να αντιληφθεί πως είναι επικίνδυνο να ρίξει πυροτεχνήματα σε άλλον άνθρωπο ή πως πριν ανάψει ένα βεγγαλικό πρέπει να σιγουρευτεί για την ασφάλεια του χώρου. Ωστόσο πολλές φορές οι άνθρωποι πάνω στον ενθουσιασμό ξεχνιούνται ή ακόμη και δεν έχουν ενημερωθεί σωστά για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβουν. Τα πυροτεχνήματα που θα βρείτε στο e-shop της Ifaistos Fireworks, συνοδεύονται από λεπτομερείς και αναλυτικές οδηγίες χρήσης και σας προσφέρουν έναν πλήρη οδηγό με μέτρα προσωπικής ασφαλείας τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε και να αποτρέψετε κάθε πιθανότητα ατυχήματος.
 

Όταν χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα τον Χειμώνα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και σίγουροι πως έχουμε λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Αποφεύγοντας επιφάνειες με εύφλεκτα υλικά και ξηρασία και επιλέγοντας πιστοποιημένα και ασφαλή βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, μπορούμε να απολαύσουμε ξέγνοιαστα το θέαμα που δημιουργούν τα πυροτεχνήματά μας χωρίς να ανησυχούμε για πιθανούς κινδύνους. Στην Ifaistos Fireworks μπορούμε να σας κατευθύνουμε πλήρως για όλα τα μέτρα που πρέπει να ακολουθήσετε τον Χειμώνα για να παραμείνετε ασφαλείς και είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να λύσουμε τυχόν απορίες και να σας βοηθήσουμε να πάρετε τις κατάλληλες αποφάσεις για το είδος των πυροτεχνημάτων που πρέπει να επιλέξετε.

Newsletter